Multe surprize la Transilvania Rally

Data publicării:
raliu

Fostul campion mondial, austriacul Manfred Stohl, va lua şi el startul la Transilvania Rally, pe un Subaru Imprezza N14, clasa 3.

"Avem un platou de concurenţi de invidiat. Clar, în acest an, este platoul cel mai bogat din punct de vedere al maşinilor de concurs, din punct de vedere al capacităţii de concurenţă. Avem un debut, Manfred Stohl, un fost campion mondial, un prieten al NRA, un prieten al mai multor sportivi din România", a afirmat pilotul Marco Tempestini.

Piloţii speră ca vremea să nu le dea bătăi de cap, în special la probele montane.

"De când plecăm din parcul de service şi până venim înapoi, durează undeva în jur de 4 ore dacă bine ştiu, 4 ore şi ceva, chiar 5 ore şi asta înseamnă că mai ales în zona de munte, te poţi aştepta oricând la averse, la furtuni şi aşa mai departe, iar asta nu e deloc plăcut. Adică să pleci pe cauciucuri de asfalt uscat şi să ajungi pe ploaie, te miri pe unde, pe Tarniţa sus, la Mărişel sau în Beliş - Bălceşti - Răchiţele, va fi dificil", a spus pilotul Bogdan Marişca.

La ediţia de anul trecut a Raliului Transilvaniei, Marişca a trăit periculos.

"În 2012 am ieşit pe locul 2, ceea ce n-a fost rău. În 2013, anul trecut, am ştiut să iau foc şi am avut mare noroc cu sătenii din Răchiţele. Să vă spun cum s-a desfăşurat povestea: doi erau în apă până în genunchi şi ceilalţi le aruncau găleţile de pe margine şi stingeam maşina aşa, pentru că extinctoarele noastre n-au făcut faţă", a povestit pilotul. 

DigiSport va transmite în direct două probe de la Raliul Transilvaniei, vineri, de la ora 21.15, super speciala de la Turda şi sâmbătă, de la ora 19.15, super speciala de la Polus Center.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri