O altfel de hartă interactivă

Data publicării:
HARTA INTERACTIVA

Tânărul informatician din Cluj-Napoca a lucrat mai bine de trei ani la acest serviciu, care are la bază Google Maps. Pe lângă faptul că permite căutarea locaţiilor după mai multe criterii, pe platformă sunt afişate şi evenimentele din oraş.

"E foarte greu să găseşti toate datele astea într-un singur loc şi în general îţi ia foarte mult timp ca să colectezi tu şi să-ţi agreghezi tu datele. Nu trebuie să deschizi zece ferestre cu sarcini independente, ci poţi să ai toate datele accesibile într-o singură ferestră", a explicat Peter Szilagyi, dezvoltatorul aplicaţiei.

Serviciul include marile oraşe europene şi poate fi folosit gratuit în Cluj-Napoca şi în capitalele cultarale europene: Mons din Belgia şi Pilsen din Republica Cehă.

Cei care vor să folosescă integral programul trebuie să plătească 1 euro pe lună. Acesta funcţionează deocamdată doar pe internet. Tânărul spune că pentru dezvoltarea unei aplicaţii pe telefon ar fi nevoie de o investiţie seriosă, pe care nu şi-o permite momentan. Chiar şi aşa, programul ar putea revoluţiona ideea de navigaţie web.

"Ar veni să reinventeze modul în care folosim hărţile. Abordează o parte de regiune de interes, nu doar un punct de interes. Pentru că cred că e important să ştii că dacă vii la un mall că în jurul lui poţi să găseşti şi interes sau se află într-o zonă rău famată şi atunci nu mai mergem", a precizat Cristian Dascălu, fondator comunitate IT.

"Drăguţ, destul de interesant. (Salvează timp într-o călătorie?) Da, probabil că da. Nu trebuie să stai să cauţi pe drum anumite puncte de interes, îţi planifici de acasă. (Vi s-a întâmplat să vă cazaţi la un hotel şi să nu aveţi în apropiere ceea ce aţi avea nevoie? Da! Întotdeauna", spun tinerii din Cluj.

Tânărul IT-ist speră să lanseze oficial serviciul în cursul acestui an. Pe viitor, harta va include şi mari oraşe din Statele Unite ale Americii şi Asia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri