Rezultate slabe la definitivat. Doar 55,88% dintre candidaţii din Cluj au promovat examenul

Data publicării:
DEFINITIVAT

334 de candidați au susținut examenul de definitivat în judeţul Cluj, însă doar 190 dintre ei, adică 55,88%, au reușit să obțină notă de trecere.

"Subiectele au fost foarte-foarte grele, comparativ cu anii precedenți, au fost grele la limba și literatura română vorbesc și am avut ceva emoții. Sunt fericită pentru că într-un an de zile am reușit să-mi iau și definitivatul și să mă titularizez", a spus o candidată.

Pentru a fi admiși în învățământul preuniversitar, dascălii trebuie să obțină la acest examen cel puțin nota 8. Cei care nu au reușit, susțin că subiectele au fost grele.

"Am luat o notă, nu spun ce notă am luat, dar am luat o notă foarte mică, s-au dat note foarte mici anul asta. Nu mă așteptam la o notă așa de mică, eu mă așteptam să mi-l iau acum, o să vedem la contestație ce o să fie", a spus un dascăl.

"Procentul este mai mic decât cel de anul trecut, se pare că dificultatea subiectelor a fost mai grea decât cea pe care au avut-o candidații anul trecut", a afirmat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.

Cei nemulţumiţi pot depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie afişate sâmbătă. Deocamdată, doar 3 dascăli au fost notaţi cu 10.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri