Uite preşedintele, nu e preşedintele

Data publicării:
consiliul judetean

Ioan Oleleu şi Mihai Seplecan. Între cei doi consilieri s-a împărţit în ultimele două luni conducerea Consiliului Judeţean Cluj. Lupte pentru scaunul fostului preşedinte, Horea Uioreanu, se dau la fiecare şedinţă de Consiliu, când cei doi se numesc şi se suspendă reciproc.

"Şi la prima iniţiativă de schimbare a mea din funcţie am spus că nu este o situaţie normală. Vicepreşedintele se poate schimba din funcţie, dar e nevoie să se respecte legislaţia în vigoare. Pentru prima oară în istoria acestui Consiliu Judeţean s-a votat şi la şedinţa trecută, s-au votat patru hotărâri, care nu aveau avizul de specialitate de la partea juridică", a declarat Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

De suferit au însă proiectele de construcţie a noului centru de deşeuri al Clujului şi contractele de întreţinere a drumurilor judeţene. În cazul acestora au fost înregistrate deja întârzieri.

"Sunt anumite întârzieri, în proiectul de implementare a gestionării deşeurilor din judeţul Cluj, în proiectele importante pe care le avem: cele două Tetaroame şi cu partea de infrastructură a judeţului Cluj", a afirmat Ioan Oleleu.

Ambii candidaţi la funcţia de preşedinte susţin însă că numirea lor în funcţie este legală. În această lună, Mihai Seplecan a rezistat doar şase zile la conducere, înainte ca Prefectura Cluj să îl suspende prin contestarea în instanţă a hotărârii prin care a fost numit.

"Prima dată, din ce îmi aduc aminte, am fost vreo patru zile, iar a doua, vreo şase zile. Vom ataca şi noi în instanţă. Îmi voi lua un avocat, de această dată personal, pentru că cei de la Consiliul Judeţean nu vor să mă reprezinte", spune Mihai Seplecan, consilier judeţean.

Tribunalul Cluj urmează să stabilească o dată pentru prima înfăţişare în instanţă. În prezent, conducerea judeţului este asigurată de cei doi vicepreşedinţi, Ioan Oleleu şi Vakar Istvan, cel puţin până la următoarea şedinţă de Consiliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri