Vieţi salvate prin transplant

Data publicării:
transplant

O echipă de medici de la spitale din Bucureşti, Cluj şi Oradea a prelevat noaptea trecută mai multe organe de la jurnalistul orădean. Rinichii tânărului au ajuns la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

"Cei care au primit acest ajutor sunt un student la Medicină în anul II de la Constanţa şi un cetăţean român, care a plecat de mic în America şi s-a întors acum un an, tocmai ca să-şi rezolve în ţara natală problema cu insuficienţa renală", a declarat Mihai Lucan, şeful Clinicii de Urologie, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

"Au fost selectaţi iniţial şapte potenţiali primitori, inclusiv pentru pancreas, în cazul în care s-ar fi putut folosi, dar nu s-a putut folosi. Din cei şapte, doi au intrat în sala de operaţie", a precizat Dan Luscalov, coordonator transplant.

Jurnalistul din Oradea a suferit un accident, în urmă cu câteva zile, fiind găsit înconştient în locuinţa sa. Medicii l-au operat, însă a intrat în moarte cerebrală. Familia a decis să-l decontecteze de la aparate, însă nu înainte ca organele să-i fie donate, aşa cum şi-a dorit tânărul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri