Ziua Forţelor Terestre

Data publicării:
ZIUA FORTELOR TERESTRE

Militarii de la Batalionul 317 Cercetare Vlădeasa au fost primii care au intrat în scenă. Conform scenariului, aceştia au asigurat protecţia unui punct de comandă mobil de atacul unor inamici. Şi poliţiştii militari şi-au demonstrat abilităţile, încercând să aplaneze o revoltă spontană.

"Ne-am bucurat de o prezenţă mare, în special din partea tinerilor dornici de a-şi completa cultura de securitate, cultura militară, prin vizitarea acestor standuri şi prin participarea la exerciţiile demonstrative", a declarat general Ion Manci, locţiitorul comandantului.

Atracţia principală a fost însă un blindat cu lansator de rachete.

"Îi permit să cerceteze, să descopere, să analizeze spaţiul aerian, să descopere ţintele aeriene, să le identifice, să le transmită la nişte sisteme care pun rachetele în funcţiune şi să le lanseze", a spus locotenentul Marius Pop.

Armata a 4-a, actuala Divizie de Infanterie Gemina, s-a înfiinţat în noaptea de 14 spre 15 august 1916, printr-un decret semnat de regele Ferdinand I al României. Primul comandant a fost generalul de divizie Constantin Prezan, cel care, în 1930, a fost distins cu gradul suprem de mareşal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri