Alertă de Ebola, în Constanţa. Un bărbat întors din Nigeria a ajuns la spital cu febră

Data publicării:
EBOLA

Medicii ambulanţieri i-au acrodat primele îngrijiri medicale şi au decis că are nevoie de investigaţii amănunţite, aşa că l-au dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa.

Aici, medicii au luat toate măsurile de preacauţie necesare: au îmbrăcat costume de protecţie iar pacienţii au fost sfătuiţi să poarte măşti.

Primul diagnostic stabilit de medicii de la Constanţa este cel de malarie dar verdictul definitiv va fi dat de medicii de la spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Se pare că bărbatul a lucrat pe o platformă petrolieră de pe coasta Nigeriei, la fel ca şi primul pacient român suspect de ebola. Vecinii bărbatului spun că nu ştiu nimic despre acesta ori despre starea lui de sănătate.

Zilele trecute, un român în vârstă de 33 de ani, întors recent de la muncă din Guineea Ecuatorială, o ţară cu endemie de Ebola, a pus pe jar autorităţile sanitare din Galaţi.

După ce a fost adus la Bucureşti şi i s-au făcut analizele, medicii au constatat că avea malarie, boală de care a mai suferit în trecut, de şapte ori.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri