Americanii s-au dat în spectacol

Data publicării:
fanfara liceu

Militarii americani au făcut spectacol pe scena sălii de concerte a Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria". Membrii Fanfarei Forţelor Navale Americane au cântat alături de elevi, au participat la cusurile de muzică dar şi la câteva audiţii.

Odată cu cele două americane ce participă, în România, la un exerciţiu de antrenament, au sosit şi 19 din cei 57 de membrii ai fanfarei navale care au făcut repetiţii pentru un concert ce va avea loc joi seară la Colegiul de Arte.

Tom Warrens, şeful orchestrei Flotei Navale a SUA: "Vă pot spune cu cea mai mare sinceritate că profesorii şi elevii de aici sunt printre cei mai pasionaţi şi mai respectuoşi oameni pe care i-am văzut vreodată şi am fost în multe universităţi şi licee în tot acest timp de când sunt în Marina Militară."

Printre aceşti elevi superbi despre care vorbea şeful orchestrei americane se numără şi Roxana. Face muzică din clasa întâi dar, de trei ani s-a îndrăgostit de clarinet. Mica audiţie, spune ea, a fost puţin diferită din cauza publicului: în sală de aflau atât membrii fanfarei Statelor Unite, cât şi membrii Fanfarei Forţelor Navale române.

Roxana Grancea, elevă: "Deosebit a fost. Emoţii nu prea pentru că sunt obişnuită cu scena şi cu tot ce înseamnă cântat."

Mihai Frangu, elev: "Nu prea am avut emoţii, că am cântat cu grupa mea de clarinete de la dl. Oprea Stelică. Americanii au cântat super. Ne-au impresionat."

Cât despre spectacolul organizat de elvii colegiului, împreună cu fanfara noastră şi cea a americanilor nu ni s-au dezvăluit foarte multe lucruri. Tot ce se va întâmpla pe scenă va fi o supriză pentru public.

Lt. col. dr. Cornel Ignat, şeful fanfarei militare a Forţelor Navale Române: "Primul impact a fost destul de emoţionant deoarece au sosit într-o altă formulă faţă de cum suntem noi organizaţi şi sperăm ca, împreună, să orgnizăm un spectacol de excepţie, având în vedere că multe dintre piesele pe care le vom aborda sunt cunoscute atât în repertoriul nostru, cât şi în repertoriul lor."

reporter: Oana Manoilă

operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri