Au crescut preţurile la cazare. În Sud, tarifele s-au majorat cu 20%, în Mamaia, cu peste 30%

Data publicării:
receptie hotel

Managerii hotelurilor au crescut preţurile la recepţie cu 10 până la 30 de procente.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Începând de astăzi, turiştii care se vor caza în acest hotel de 4 stele din staţiunea Mamaia vor achita, pentru o cameră dublă, tip executive, suma de 229 de euro. Până ieri, aceeaşi cameră costa 199 de euro. Este o cameră cu terasă şi vedere la mare."

La un hotel de trei stele, preţul unei camere duble porneşte, acum, de la 60 sau 65 de euro, faţă de 52 de euro, cu cât se închiria înainte de majorare. La hotelurile de patru stele, odată cu preţurile, cresc şi facilităţile, astfel că turistul va primi, în schimb:

Oana Leucă, manager executiv hotel de patru stele: "Servicii de 4 stele, clar: cazare, mic dejun, prânz în sistem bufet, acces la plajă, centrul SPA, divertisment, seara, pentru adulţi, dar şi pentru copii şi diverse petreceri tematice."

Hotelurile de 3 stele din Mamaia, cele mai căutate de turişti, au majorat tarifele cu cel mult 20 de procente.

Viorica Malciu, administrator hotel 3 stele: "Am luat în calcul creşterea preţurilor pentru perioada de vară, pwerioada de vârf, iulie-august. ţinând cont şi de confortul pe care îl asigurăm clienţilor şi d epolitica de preţuri a hotelului."

"Stăm la 2 stele şi preţurile sunt excelente. Cât aţi plătit pe o noapte? Păi, în medie cam 170 de lei pe noapte.",  
"Cam scump totuşi. Bine, e Mamaia. Noi suntem obişnuiţi cu Costineşti. Dar, e ok.", au declarat turiştii.

Cele mai scăzute tarife rămân în partea de sud a litoralului. În funcţie de numărul de stele şi de facilităţile oferite, turiştii vor achita între 153 şi 1.039 de lei pentru o noapte de cazare.

 Noile tarife la cazare

- hotel de 2 stele: de la 153 lei, la 295 lei
- hotel de 3 stele: de la 260 lei, la 360 lei
- hotel de 4 stele: de la 340 lei, la 437 lei
- hotel de 5 stele: 1.039 lei 

Comunicat Asociatia Nationala a Agentiilor din Turism

"Preturile pentru vacanţe nu se schimba incepand cu 1 iulie, la agentiile de turism membre ANAT, intrucat aceste tarife au fost negociate inca de la „Bursa Litoral” si lansate in noiembrie 2013 in cadrul programului „Inscrieri Timpurii”, ramanand astfel neschimbate pe toata durata sezonului estival 2014.

Informatiile din presa referitoare la cresterea preturilor se refera strict la pretul de la receptie, pe care fiecare agent economic in parte (structura de cazare) il poate schimba dupa cum doreste,in functie de diversi factori, cum ar fi cererea din partea turistilor sau agentiilor de turism sau situatia meteorologica. Nu exista o data anume la care unitatile de cazare sa-si modifice unanim si dirijat tarifele  practicate  la  receptie,  acest  mecanism fiind unul dinamic si  dependent de  politica de management a fiecarui hotelier in parte", se arata in comunicatul ANAT.

reporter: Oana Manoilă
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri