Câini aruncaţi la groapa de gunoi. În Hârşova, patrupedele sunt prinse şi abandonate în cuşti, la marginea oraşului

Data publicării:
caini in cusca

În cuşca de un metru pătrat, aruncată la groapa de gunoi a oraşului stau înghesuiţi peste 20 de câini. Abia pot să respire şi nici vlagă nu mai au să îşi plângă chinul.

Aceeaşi soartă o au zilnic zeci de patrupede, spun localnicii, care după ce sunt prinse sunt duse la groapa de gunoi.

Marius Ţuţuianu, iubitor de animale:"Cu câinii din oraşul Hârşova este o teroare! Primăria adună câinii fără niciun drept! Pentru că legea nu a fost aprobată, iar câinii nu îi mai găsim, ne mint că îi aduc aici, la acest adăpost, ei nu se află aici, sunt omorâţi! Eu, cu ochii mei am văzut azi 40 de câini într-o cuşcă din metal de 1 metru jumătate pe 1m jumătate, aşa ceva nu se poate!".

Primarul se jură că...nu fu`ră duşi câinii la groapa de gunoi

Primarul oraşului susţine că sunt simple fabulaţii şi că serviciul de ecarisaj al oraşului nu a fost implicat în acţiuni de acest fel.

Tudor Nădrag, primar Hârşova: "Nu este deloc adevărat, pentru ca în decursul vremii s-au mai făcut asemenea sesizări, dar nu s-au confirmat. Eu am curaj să jur ca de 5 ani şi jumătate de când sunt primar, am curaj să jur, repet, că un câine nu a fost ucis în acest oraş".

Edilul spune că toţi câinii adunaţi de pe străzile oraşului ajung la adăpostul cu care primăria are încheiat contrat. În realitate, nu ar fi acolo. Chiar şi reprezentanţii firmei care se ocupă de îngrijirea animalelor îl acuză pe primar că minte.

"Câinii nu sunt aduşi la adăpost! Sunt omorâti ! Chiar astăzi, aţi văzut şi dvs., sunt prinşi, băgaţi zeci de câini într- o cuşcă de metal şi niciodată nu au fost aduşi la noi!", a spus Andreea Pipera, reprezentat adăpost animale.

Până când Protecţia Animalelor nu se autosesizează, situaţia maidanezilor din Hârşova rămâne incertă.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri