Carnea de miel, manipulată fără mănuşi. În piețe, aceasta este transportată în braţe, de producători

Data publicării:
miei in piete-1

În cea mai mare piaţă din Constanţa a fost jale. Zeci de constănţeni s-au înghesuit, ca să cumpere miel, la preţul de 23 de lei kilogramul.

Din această cauză hala pieței a devenit neîncăpătoare, iar comercianţii au uitat pur şi simplu de normele de igienă. La o tarabă, de exemplu, acest vânzător ciopârţeşte un miel fără a folosi mânuşi.

La un moment dat, scapă satârul pe jos. După ce îl recuperează îşi vede în continuare de treabă, fără să îl dezinfecteze în vreun fel. 

Cu două tarabe mai încolo, o vânzătoare mută din cântar pe masă o bucată de miel, bineînţeles fără să poarte mânuşi.

Apoi, carnea este inspectată, în acelaşi mod şi de către un potenţial client care, după ce întorce pulpa pe toate părţile, pleacă nemulţumit. În acest timp, o altă comerciantă trânteşte pe cântar o bucată de miel adusă de la o altă tarabă, la fel, fără mănuşi, 

Clienţii nu au părut deloc deranjaţi de aceste practici şi, după ce şi-au ales şi au plătit mielul dorit, au plecat acasă mulţumiţi de afacerea făcută.

Reacţia autorităţilor

Întrucât poliţiştii şi inspectorii ANSVSA fac toată săptămâna controale în pieţele unde se comercializează miei, am prezentat imaginile filmate în Piaţa Griviţei reprezentantului Direcţiei Sanitar Veterinare Judeţene Constanţa. Reacţia a fost una formală, iar responsabilitatea a fost discret pasată. 

Corina Ivanciu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa: "Imaginile surprinse de colegii dumneavoastră arată încălcarea legislaţiei sanitar-veterinare. Direcţia Sanitar-Veterinară a asigurat suportul tehnic pe care domnii de la Ministerul de Interne îl pot solicită în timpul controlului."

Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa: "Au fost indisponibilizate şi confiscate produse din carne cu o valoare de peste 11.000 de lei, dar şi alte produse comercializate în condiţii improprii în valoare de 2.900 lei."

reporteri: Poliana Căpitan / Paul Greavu

operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri