Comisariat antibraconaj în Delta Dunării. Inspectorii Biosferei vor peria zona 24 de ore din 24

Data publicării:
ANTI BRACONAJ

Odată ce constantă o neregulă, inspectorii anunţă instituţiile care au dreptul să intervină. Ei vor degreva, astfel, activitatea poliţiştilor, jandarmilor, comisarilor Gărzii de Mediu sau a poliţiştilor de frontieră şi îi vor chema la faţa locului doar atunci când va fi cazul.

Marius Briţcan şeful Comisariatului: "Noi anuntăm doar când constantăm şi ei vin şi întocmesc actele legale respective."

Marin Bădiţă, prefectul judetului Tulcea: "Am încrederea că domnul guvernator va încheia protocoale cu instituţiile care au acţionat eficient până acum în activitatea aceasta de braconaj." 

"Majoritatea aşa făceau: îi controla pe undiţari şi pe cei cu plasele", spun oamenii locului.

Inspectorii au primit deocamdată bărci şi maşini cu care să perie zona Deltei în căutare de infractori. Momentan, sunt doar 40 de comisari, iar în perioada următoare vor mai fi angajaţi 25 de inspectori care sa competeze structura de control.

Comisariatul va avea şi un sistem de telecomunicaţii prin satelit. Dispeceratele aflate în cinci zone din Deltă vor primi sesizări şi rapoarte de la comisarii de pe teren.

Ministrul Mediului îşi spune speranţa în inspectori, care au de acoperit o zona foarte întinsă. Demnitarul promite că va fi o adevărata armată de comisari în Deltă

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor: "Numărul personalului care trebuie alocat comisariatului este mare: peste 300 de persoane."

Banii pentru comisariat vin din partea Ministerului, dar încă mai sunt investiţii de făcut. Deja a fost alocată o sumă consistentă pentru funcţionarea acestei structuri.

În acest moment, pescuitul este interzis în Delta Dunării, iar prohibiţia se întinde pe o perioada de 60 de zile, între 1 aprilie si 30 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri