Constanţa dezvăluită gratis turiştilor. 40 de turişti străini au descoperit istoria şi poveştile Tomisului

Data publicării:
tur turisti

O parte dintre vizitatori au vrut să afle istoria şi poveştile Constanţei aşa cum nici măcar localnicii nu le cunosc.

"Majoritatea bisericilor au sponsori care donează bani pentru construirea lor. Iar, la început, pictorul acestei biserici în loc să picteze feţele sfinţilor, a pictat feţele sponsorilor. Oamenii s-au supărat, aşa că biserica a fost repictată în 1897", le-a spus ghidul turiştilor străini.

Turul gratuit a durat două ore şi a cuprins mai multe obiective turistice din Centrul Vechi. Cei 40 de turişti străini au pornit de la cazino, clădirea emblemă a oraşului şi au mers la pas, prin Piaţa Ovidiu, unde au aflat nu numai poveşti inedite ale locului, ci şi frânturi din istoria României.

Diana Slav: "Ei au fost prima familie regală din România aici. Erau foarte buni regi, au venit din Imperiul Habsburgic din familia Hohenzollern, Carol de Hohenzollern era regele şi Regina Elisabeta era soţia lui". 

Lecţia de istorie s-a oprit la Harta Mozaic de la primărie.

Diana Slav, ghid voluntar: Sunt foarte curioşi nu numai de perioada comunistă ci şi de istoria României şi a Constanţei în general.

Printre străini l-am întâlnit şi pe Victor, un turist din California. A fost fascinat de istoria acestor locuri. Spune că se va întoarce în România, căci vrea să afle şi alte poveşti despre Vlad Ţepeş.

"Încă mergem să descoperim oraşul, iubesc istoria şi aş vrea să văd şi Contele Dracula", a spus un turist american. 

Un alt turist a declarat: "Ştiu că aici aveţi un loc cu vinuri bune şi plănuiesc să merg acolo."

Grupul de turişti va părăsi Constanţa în această seară.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri