Distracție pe aripile vântului. Pasionații de sportul cu vele s-au întrecut pe mare 

Data publicării:
campionat yachting mare

Așa s-au pregătit yachtmanii în minutele de dinaintea ieșirii în larg. Chiar dacă pregătirea bărcii presupune multă muncă și atenție, oamenii pasionați nu uită că, pe lângă competiția propriu zisă, astfel de regate sunt un bun prilej de relaxare. S-a întâmplat la Limanu, acolo unde veliere de top din țară s-au strâns rând pe rând la a treia etapă a Romania Cup.

Sorin Drugan, skipper Life: "Suntem pregătiți, vedem că vremea ține cu noi, vânt avem, bună dispoziție, așa că vom fi pe podium! Suntem mulți, mult tineret, multă bucurie, fericire și asta vrem, să fim fericiți cu toții!".

Yachtingul este un mod de viață pentru mulți dintre cei prezenți la regată. Este și cazul lui Alexandru, care practică sportul nautic de 13 ani, de când era doar un copil de 10 ani. Acum, la bordul unui „cruiser", el încearcă să ajungă în topul celor mai buni din domeniu.

Alexandru Tudor, yachter vasul Tortuga: "Vântul este cam tare pentru barca noastră, dar sper să ne descurcăm. Care e senzația pe mare? De nedescris! În cuvinte nu pot să-ți descriu... Vânt tare, slab, adrenalină, adrenalina e cea mai importantă."

Organizatorii se arată optimiști în ceea ce privește regata și speră ca fenomenul de yachting să prindă un contur cât mai clar și în România.

Ania Vlădescu, organizator: "S-a adunat foarte multe bărci, sunt în jur de 30 de ambarcațiuni, ne bucurăm că sunt din ce în ce mai mulți participanți cu fiecare etapă a competițiilor de yachting și cred că comunitatea pasionaților de sailing o să crească în următoarea perioadă foarte mult."

Condițiile de navigat au fost unele prielnice velierelor mai mari, vântul atingând chiar și 15 noduri în unele momente. Din păcate, nu toți au putut profita de vântul neașteptat de puternic, iar echipajul unui velier mai mic, din clasa „cruiser", a declarat forfait după ce catargul ambarcațiunii s-a rupt în două.

Competiția a fost organizată de Black Sea Sailing Association în partneriat cu Yacht Club Regal Român, Marina Limanu și sub egida Federației Române de Yachting.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri