Două capele în Mamaia. Primaria Constanţa a dat terenurile pentru lăcaşe

Data publicării:
capele mamaia

Printre cluburi, terase şi hoteluri pline de turişti, în staţiunea Mamaia vor exista şi două lăcaşe de cult în care creştinii ortodocși vor putea să se reculeagă.

Consilierii locali au aprobat acordarea celui de-al doilea teren pentru ridicarea unei capele. Terenul, în suprafaţă de 300 de metri pătraţi este situat în staţiunea Mamaia.

Radu Mazăre, primarul Constanţei: "După ce se îndrăgosteasc pe plajă, se iubesc toată vara, noi sperăm să se căsătorească, să facă nunta pe plaja din Mamaia și cheful în hotelurile din Mamaia , ca să câștigăm cu toții."

Nu toţi turiştii văd cu ochi buni amplasarea unui astfel de lăcaş în stațiunea Mamaia.

"Ar fi bine pe o parte să fie o capelă aici, dar dacă este prea mult zgomot în jur de la cluburi nu știu dacă poți să te reculegi, să stai liniștit.", spun oamenii.

Deși locul pentru amplasarea primei capele s-a sfințit la începutul lunii aprilie, acum locația acesteia a fost mutată în apropierea Telegondolei, la câteva zeci de metri distanță de zona inițială. Biserica poartă hramul Bunei Vestiri și a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca

Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepisopiei Tomisului: "Era foarte aproape intrarea în lăcașul de cult de zona de aprovizionare a hotelurilor și a piscinei de aceea m făcut o solicitare primăriei Constanța în măsura disponibilității lor să ne oferă un alt teren pentru construirea capelei."

În cazul în care capelele nu vor fi ridicate în doi ani, terenurile trebuie înapoiate primăriei. Pentru construirea acestor lăcaşuri, preoţii parohi sunt cei care vor strânge bani din sponsorizări şi donaţii ale enoraşilor.

reporter: Marieta Iorga
operator: Alexandru Brânzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri