Locuinţele sociale, subiect de anchetă. Preţul maxim al unui apartament: 7500 de euro

Data publicării:
bloc henri coanda

Primarul Radu Mazăre vorbea despre complexul de locuinţe sociale ca despre una din cele mai mari realizări ale sale. El spunea că le-a oferit nevoiaşilor case la preţuri de până la patru ori mai mici decât preţul pieţei.

Liviu Burghelea, reporter Digi 24 Constanţa: "Cartierul de locuinţe sociale Henri Coandă a costat 31 de milioane de lei este compus din 906 apartamente şi garsoniere deopotrivă, iar aici locuiesc aproape 3000 de persoane". 

Cu fiecare ocazie, primarul Constanţei nu a contenit cu laudele la adresa acestui proiect. Costul unei locuinţe cu toate utilităţile, în acest cartier, se ridică la aproape 35.000 de lei, altfel spus 7500 de euro. Specialiştii imobiliari spun că preţul apartamentelor şi garsonierelor este unul corect pentru gradul de confort oferit.

Ioan Ududec, agent imobiliar: "Sunt preţuri adecvate confortului. Atâta costă nu poate să coste mai mult un container, o baracă. Atâta costă şi atâta îşi permit oamenii iar unii dintre ei au început să şi le cumpere".

17 blocuri au au fost ridicate de autorităţi, din 2012 până acum. Primăria în calcul construirea altor 18 ansambluri de locuinţe pentru săraci, un teren de sport şi o geamie pentru etnicii musulmani.

Cine a construit cartierul

Firma care s-a ocupat de construcţia cartierului este Shapir Structures SRL, o societate comercială care colaborează cu Primăria Constanţa de peste 6 ani.

A participat la realizarea mai multor proiecte printre care dezafectarea a 25 de km de linie de tramvai şi transformarea în carosabil şi proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri.

Însă unul din cele mai bănăase contracte derulat cu Primăria Constanţa a vizat asfaltarea străzilor din oraş şi a costat 40 de milioane de euro.

Liviu Burghelea
Alex Şerbănescu, Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri