Mărturii de pe lacul blestemat. Barcagiul Gheorghiţă susţine că a ajuns primul la accident

Data publicării:
MARTURII LAC

În ochii lui Gheorghiţă Zice se citeşte şi acum tristeţea, iar în vocea lui frustrarea. Barcagiul rememorează firul evenimentelor tragice din după-amiaza zilei de luni: a fost anunţat de şeful său la scurt timp de la producerea accidentului, s-a urcat imediat în barca sa veche, cu motor de 10 cai putere, o barcă de pescuit de mare, dar tot a ajuns primul.

Gheorghiţă Zice, îngrijitorul la complexul Insula Ovidiu: "Am ajuns la şi jumătate acolo. Deci am ajuns foarte târziu, dacă ajungeam cu 5 minute mai devreme cred că îi puteam salva. Am ajuns primul, nu era nimenea acolo, nu era ţipenie de om, băieţii de la ISU, de la pompieri, dadeau la vâsle, unul dădea în stânga, unul dădea în dreapta."

Îşi aminteşte şi despre prima barcă ISU ajunsă pe lac, remorcată de un skijet.

Gheorghiţă Zice, îngrijitorul la complexul Insula Ovidiu: "De ce nu pornesc motorul? Şi mi-au spus că e pentru prima oară când se urcă în acea barcă şi că nu are cheie, şi că nu ştie să vâslească. Atunci a venit un ski jet, nu ştiu de unde a venit un ski jet, i-a agăţat, pur şi simplu şi i-a plimbat pe acolo ca să caute acei oameni care zăceau în apă."

Nu-şi poate scoate din minte imaginea doctoriţei, prima persoană găsită. La recuperarea ei s-au implicat şi pescarii din zonă, care au putut transporta victima mai rapid la mal.

Gheorghiţă Zice, îngrijitorul la complexul Insula Ovidiu: "Parcă vedeam fata aceea când...vă daţi seama, era înfiptă-n.. Mi-a rămas aşa întipărită imaginea, parcă o văd şi acum, vă daţi seama. Vorbim de un om, nu? Care nu mai este. Şi care a putut fi salvat, părerea mea!"

Frustarea este cu atât mai mare cu cât distanţa de la ţărm la elicopterul prăbuşit putea fi parcursă în scurt timp, cu o barcă de viteză. Pe tot lacul Suitghiol nu s-a găsit o şalupă sau altă ambarcaţiune modernă care să poată ajunge rapid la intervenţie.

Gheorghiţă Zice, îngrijitorul Insulei Ovidiu: "Vă spun, dacă nu au fost în stare 300 de m, să intervină cu o bărcuţă, care dura 2-3 minute, vă spun sincer, mai mult nu cred că dura. Familiile acelea, vă spun sigur, sunt distruse din cauza unor oameni care sunt, ţin să înclin, incompetenţi. Dec nu au ce căuta acolo, clar!"

reporter: Paul Greavu
operator: Mihai Ciobanu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri