Navă de lux în Portul Constanţa. Celebrity Constellation a adus peste 2.000 de turişti

Data publicării:
nava



Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa
„Celebrity Constellation a fost construită în anul 2002 şi renovată oarecum recent: în anul 2010. Este o combinaţie între un hotel plutitor şi un mall. Nava are dimenisiuni impresionante: are 11 nivele, 13 punţi, aproximativ 300 de metri lungime şi 32 lăţime.”

Cei peste 2.000 de turişti de la bordul navei au fost întâmpinaţi într-un mod deosebit, fapt care i-a încântat: cu muzică de fanfară. Pasagerii au spus că nicăieri nu au mai avut de o astfel de primire.

"Lux" este cuvântul care defineşte acest vas de croazieră. Are 10 lifturi, 12 restaurante, dintre care unul cu o capacitate de 1.150 de locuri, baruri, cafenele, un cazino, un cinematrograf, un centru de conferinte, o bibliotecă, piscine, jacuzzi, saună, sală de fitness, un teatru cu 880 de locuri. O croaziera la Marea Neagra de 12 nopţi, cu plecare din Istanbul, Turcia porneşte de la 790 euro de persoană. Când nava este în marş, în largul mării, nimeni nu se plictiseşte la bord. Actvităţile sunt pentru toate gusturile.

Richard Clisen, director de programe pe Celebrity Constellation
„Avem un cinematograf unde pot vedea filme sau pot vedea piese de teatru pe care le recomand mereu pentru că sunt reprezentaţii pe viu. Susţineţi teatrul! Susţineţi ştirile Digi24! În fiecare seară avem două spectacole, la ora 7 şi la ora 9.”

Căpitanului navei spune că adoră ţara noastră. Din echipajul său fac parte şi români, aşa că a învăţat câteva cuvinte românești şi adoră...mămăliga.

Nikolaos Christodoulaki, căpitanul vasului Celebrity
„Vă cunosc foarte bine ţara pentru că am vizitat-o, ca turist. Am fost în Bucureşti, Braşov, Transilvania, aşa că ştiu locurile şi îmi place ospitalitatea oamenilor.”

Turiştii, în schimb, nu ştiu foarte multe despre România: doar lucruri...esenţiale:

În ceea ce priveşte acostările navelor de croazieră ce aparţin Companiei Celebrity Cruises, anul 2015 se anunţă unul destul de aglomerat.

Cezar-Lucian Micheten, agentul navei
„Pentru anul următor, avem peste 50 de voiaje deja anunţate, numai la compania noastră pentru că, în total, sunt 80-100 de voiaje de nave de pasageri. Deja avem anunţate şi le ştim pe sosiri navele pentru 2016.”

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri