N. Constantinescu află mâine decizia. Judecătorii vor hotărî dacă rămâne sau nu în arest preventiv

Data publicării:
nicusor ctinescu-1

"Cum vă simţiţi? Oribil!"

Aceata a fost reacţia preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa în momentul în care a coborât din duba poliţiei.

Gardienii l-au dus în sala de judecată, iar la scurt timp a început procesul. Nicuşor Constantinescu le-a povestit magistraţilor cum a ajuns în Statele Unite ale Americii, unde s-a tratat, de ce s-a dus în Turcia la sfârşitul lunii octombrie şi apoi cum a ajuns în România. El susţine că nu s-a sustras urmăririi penale. Apărătorul său a depus la dosar noi documente medicale.

Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu: "S-au depus înscrisuri noi care pentru combaterea ultimelor înscrisuri care au fost depuse de către reprezentantul DNA Constanţa în şedinţa din 7.11, prin care am încercat să combatem menţiunile cuprinse în acea adresă de către ataşatul pentru afaceri interne al ambasadei României din SUA".

Nicuşor Constantinescu spune că în Spitalul Penitenciar Rahova nu există medic oncolog şi a cerut schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, pentru că astfel poate merge la medici specialişti din afara sistemului penitenciar sau chiar poate chema specialişti din străinătate să îi urmărească evoluţia bolii şi să îl trateze.

Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu: "Domnul Constantinescu a făcut obiectul unei evaluări medicale în cursul zilei de ieri la Institutul Oncologic Bucureşti. S-a constatat şi s-a confirmat realitatea tuturor diagnosticelor."

Judecătorii Curţii de Apel au ascultat argumentele avocatului şi au rămas să hotărască dacă vor lua în calcul cererea sa, ori dacă vor menţine decizia de a-l cerceta în arest preventiv.

Pe 6 noiembrie, Nicuşor Constantinescu a primit un alt mandat de arestare, de data aceasta din partea Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care este cercetat pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu.

Şi acest mandat a fost contestat de avocatul său. Constantinescu s-a întors în România, la începutul lunii, după ce a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale în Statele Unite ale Americii.

reporter: Paul Greavu
operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri