Parchetul General a preluat ancheta. Părinţii fetelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut fac acuzaţii grave 

Data publicării:
moarte incendiu beirut

Cu lacrimi în ochi, părinţii celor trei fete care au murit în incendiu au mers la morgă să le ceară medicilor să facă dreptate. Mama Nicoletei Cengher îl acuză pe patronul restaurantului, omul de afaceri libanez George Karam, că le-a lăsat pe fete să piară în flăcări.

Mariana Sarcani, mama Nicoletei Cengher: "Au urlat fetele în disperare. Patronul a fost la ora 12 întrebat dacă e cineva înăuntru, a zis nu, toată lumea a ieşit. Dansatoarele şi cântăreaţa, fiica mea, au fost lăsate să moară".

Anchete peste anchete, niciun rezultat

Între timp, autorităţile au început mai multe anchete. Procurorii au deschis, duminică, dosar penal pentru ucidere din culpă, împotriva faptei. Cu alte cuvinte, deocamdată nu acuză pe nimeni, până nu vor descurca iţele anchetei.

Între timp, cazul a fost preluat de Parchetul General. Pe de altă parte, patronul restaurantului este cercetat de inspectorii de muncă.

Ultima amendă a primit-o în urmă cu o lună, pentru că nu şi-a instruit angajaţii privind prevenirea riscurilor profesionale. Este, de altfel, un client mai vechi al inspectorilor ITM: din 2011 încoace a fost amendat an de an pentru că nu încheia contracte de muncă tuturor angajaţilor. Şi primăria Constanţa a făcut verificări în acest caz.

Ionuţ Pripiş, şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa: "În urma incidentului s-au făcut nişte verificări mai amănunţite şi s-a constatat că în luna ianuarie avut loc nişte subînchirieri de la societatea mamă care nu s-au autorizat". Şi viceprimarul Constanţei, Gabriel Stan spun că firma patronului libanez nu a depus actele pentru reautorizare. 

În ultimele două zile, zeci de oameni au adus flori şi lumânări în faţa restaurantului în care a avut loc tragedia.

Incendiul la restaurantul libanez din Constanţa a izbucnit sâmbătă seara iar flăcările s-au extins rapid la un cazino şi la un pub, aflate în aceeaşi clădire.

În imobilul respectiv, care are două etaje, se aflau, la momentul izbucnirii flăcărilor, câteva zeci de persoane. Trei persoane au murit, iar alte două au rămas internate în spital în urma arsurilor şi intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Tânăra rănită în incendiu, detubată

Tânăra dusă de urgenţă la Spitalul de Arşi din Capitală a fost detubată. Medicii au explicat că arsurile la nivelul căilor respiratorii au fost foarte grave.

De asemenea, doctorii mai spun că cel mai probabil mâine, tânăra va suferi şi o intervenţie chirurgicală la una dintre coapse. 

Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi Bucureşti: "Starea pacientei este semnificativ mai bună, este conştientă, cooperantă, stabilă pe toate liniile, va suferi o intervenţie chirurgicala probabil mâine la coapsa stânga. Dacă lucrurile merg bine, mai sta cateva zile pe ATI. Expectoreaza in continuare funingine".

reporter: A. Stoica, L. Burghelea, A. Medrea

operator: Matei Ghioc 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri