Piaţa imobiliară, în stagnare. Comparativ cu 2014, preţurile apartamentelor au rămas la fel

Data publicării:
blocuri

Cei care şi-au făcut planuri să cumpere garsoniere sau apartamente în municipiul Constanţa nu au investit banii în ele şi au tot aştepat ca preţurile să scadă, însă nu au avut noroc.

În zonele cele mai căutate ale oraşului Centru, Peninsulă sau Faleză Nord un apartament vechi se vinde cu prețuri cuprinse între 46.000-62.000 €, în timp ce, pentru acelaşi tip de apartamente, în zone mai slab cotate, cum ar fi CET sau I.C Brătianu, preţurile sunt cuprinse între 28.000 şi 45.000 €. La periferia orașului, un apartament nou de două camere costă în jur de 50.000 de euro

Prețul locuinţelor

Centru, Peninsulă, Faleză Nord - 46.000 - 62.000 €
CET, I.C Brătianu - 28.000 şi 45.000 €
Apartament nou - 50.000 €

Marius Coman, agent imobiliar: Economia nu mai duduie cum duduia odată, cererea nu mai este aşa de mare cum era odată şi din această cauză cererea fiind mică şi preţurile stagnează. Dacă era cererea mare creşteau preţurile.

"Am de vânzare şi preţul pe care îl cer eu e cam mare... Ce vindeţi? O casă, un apartament? O casă. Şi ce bani speraţi să primiţi pe ea? Banii adevăraţi ar trebui primiţi şi lumea vrea juma' de preţ."

Din toamnă, preţurile apartamentelor vor scădea, spun agenţii imobiliari, fiind o curbă descendentă specifică acestei perioade.

reporter: Annabelle Borş

operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri