Primul Consiliu Local 99% independent. La Peştera, consilierii PSD şi PNL au demisionat din partid 

Data publicării:
consilieri pestera

Consilierii PSD susţin că au aşteptat ani la rând ca localitatea lor să fie pe lista de priorităţi a Consiliului Judeţean, condus până nu demult de prim- vicepreşedintele social democrat, Nicuşor Constantinescu.

Ei spun că administraţia judeţeană şi Guvernul nu i-au sprijinit financiar pentru proiectele comunei, iar localitatea nu a primit nici bani, cu titlu de despăgubiri, pentru reparaţia drumurilor şi podurilor distruse de inundaţii.

Tudorel Grosu, viceprimar: "Am observat cu stupoare că, comuna Peştera nu e pe listă şi ne-am hotărât să ne dăm demisia. De ce să mai stăm acolo, de ce să mai reprezentăm acest partid, când putem să fim independenţi? 

"Io nu ştiu ce înseamnă independent. Reporter: Nici politic nu ştiţi ce înseamnă? Ceeeeee? Politic! Nu ştiu io doamnă, dacă v-am zis că nu ştiu io!", ne-a spus un cetăţean din comună.

Dar cum nimeni nu le-a ascultat doleanţele, politicienii locali au demisionat în bloc.

Cornelia Ştefănescu, consilier independent (fost PSD): "Atunci când au venit să le facem campanie au zis că vă vom ajuta! Nici noi n-am întrebat chiar CUM şi cu CÂT, pentru că am zis că ne va ajuta când vom avea nevoie. Noi am promis ca drumurile noastre se vor face bune sa se circule pe ele, ca apa nu ne va mai lua podul". 

Ionica Vrânceanu, consilier independent (fost PSD): "Am sperat, dar dacă tot nu suntem ajutaţi, pentru ce?"

Singurul care nu a vrut să părăsească partidul este consilierul PPDD al comunei.

Tiberiu Preda, consilier PPDD: "Nu am vrut să-mi trădez partidul".

Primarul localităţii, Valentien Vrabie, spune că oamenii au înţeles că partidele şi-au pierdut credibilitatea şi că singura şansă este cea a independenţei politice.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera: "Pentru ce să mai continuăm să ne mai minţim cetăţenii: votaţi cu un partid sau cu altul, când vedem că toţi sunt aidoma, mincinoşi? Promit şi nu se ţin de cuvânt."

reporter: Anca Medrea

operator Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri