Rafturi pentru produse aproape expirate. Cine nu respectă legea, primeşte amenzi usturătoare

Data publicării:
RAFTURI

Acest magazin a aranjat un astfel de stand încă de la finele anului trecut. Legea spune că aceste produse al căror termen de valabilitate se apropie de final trebuie să se afle pe rafturi delimitate vizibil şi să conţină informaţii complete şi concrete.

Prevederile se regăsesc în Legea 57 de anul acesta, care modifică Ordonanţa privind comercializarea produselor. Clineţii sunt mulţumiţi mai ales că preţul acestor alimente este redus.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor susţin că vor efectua controale în magazinele alimentare dar că, pentru început, agenţii economici care nu respectă legea vor fi averizaţi şi vor avea 15 zile la dispoziţie să se conformeze. În caz contrar, amenzile vor fi usturătoare.

Lucian Lungoci, comisar superior, OPC Constanţa: "Contravine prevederilor legii privind combaterea practicilor comerciale incorecte. Se pot aplica sancţiuni ce pleacă de 5.000 de lei, până la 50.000 de lei"

În aceeaşi ordine de idei, orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă pe care îl practică pentru produse ori servicii identice.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri