Rămăşiţe din elicopter, scoase de scafandri. Astăzi au scos la suprafaţă aparatura medicală şi un scaun

Data publicării:
elicopter epava

Încă de la primele ore ale dimineţii, scafandrii constănţeni au intrat în apa rece a lacului Suitghiol. Ei au primit dispoziţie de la procurorii Parchetului Militar să răscolească fiecare centimetru pătrat al ghiolului. Misiunea lor este dificilă, pentru că în ultimele zile vântul a agitat apa şi a împrăştiat bucăţile din elicopter, aflate de pe fundul lacului.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Au trecut patru zile de la producerea accidentului, iar scafandri militari încă fac căutări şi încearcă să găsească toate rămăşiţele elicopterului SMURD."

Cei 16 scafandri intră în apă în grupe de câte 2 şi caută timp de 40 de minute indicii care să ajute în anchetă. Astăzi au au găsit bucăţi din fuselaj, apatură medicală, dar şi un scaun, de altfel ultimul dintre cele patru ale elicopterului.

Ancheta continuă

Parchetul Militar a cerut documente de la SMURD, de la Inspectoratul General de Aviaţie şi de la turnul de control al aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Anchetatorii vor să ştie în primul rând care era protocolul de preluare a elicopterului de către membrii echipajului şi cum erau distribuiţi piloţii pe ture.

Tot SMURD trebuie să pună la dispoziţia procurorilor şi istoricul apelurilor de urgenţă, documentele de procedura internă şi cum  se desfasoară misiunile de salvare.

De la controlorii de trafic, anchetatorii vor analiza planul de zbor de la plecarea in misiune a elicopterului. Negru pe alb, scrie că pilotul şi asistenta, care era şi însărcinată, au murit înecaţi, iar traumatismele severe suferite le-au fost fatale medicului şi copilotului.

reporter: Paul Greavu

operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri