Se măreşte plaja! Acum se lucrează în Mamaia Sud, unde plaja va ajunge la 160 de metri

Data publicării:
turisti pe plaja

Pompele uriaşe aduc apă din mare, pentru a nivela nisipul adus recent din larg. Se munceşte 24 din 24 de ore la sectorul de plajă cel mai aglomerat pe timp de vară, iar rezultatele sunt deja vizibile.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: În urmă cu o săptămână, în această zonă, plaja nu măsura mai mult de 20 de metri lăţime. Lucrările avansează rapid, iar la final, plaja, în acest sector, va avea chiar şi 160 de metri lăţime.

Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL: Vorbim de o cantitate de peste 530.000 de metri cubi de nisip care va fi adusă în zonă şi această plajă este cel mai probabil să fie gata în două săptămâni.

Cei mai fericiţi că plaja se măreşte considerabil sunt operatorii economici din zonă. Ei deja văd cum va arăta sezonul estival 2016.

Vasile Chirondojan, proprietar de autoservire: Un turist, aşa, după legile turismului trebuie să aibă 8 metri pătraţi, deci ar fi încă 10.000 de turişti. Deci 10.000 de turişti numai în faţa complexului nostru.

Paul Marin, administrator de plajă: Ca administrator de plajă sunt fericit că nu o să mai am problemele pe care le-am avut în legătură cu turiştii, care stăteau foarte înghesuiţi, nici nu mai aveau unde să stea de fapt. Deci toată lumea e mulţumită: hotelierii sunt mulţumiţi că au şi ei unde să-şi ducă turiştii, eu sunt mulţumit că nu mă mai cert cu ei şi tot aşa, toată lumea e mulţumită.

Valoarea totală a lucrărilor este de 170 de milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri