Shakespeare reinventat. Actorii constănţeni au fost provocaţi de regizor 

Data publicării:
TEATRU

Visul unei nopti de vară de William Shakespeare a atins o nouă dimensiune la Teatrul de Stat din Constanţa. Actorii au pus în scena viziunea artistică a regizorului Marcel Ţop, care a încercat să aducă un mix de culoare şi de epoci în faţa spectatorilor.

Marcel Ţop, regizorul piesei: "Am transpus acţiunea pe malul mării, ca să spun aşa, tocmai de asta am ales Constanţa, tocmai de asta am ales actorii de aici, care sunt extraordinari din multe puncte de vedere."

Pentru actori a fost o provocare să joace în piesa de teatru adaptată, cu influenţe hippie şi mult umor.

Cosmin Mihale, actor: "Este un Shakespeare flower power, care se susţine absolut bine şi este o punere în scenă care care nu a mai fost pusă, este o provocare pentru actorii care joacă în ea."

Andu Axente, actor: "Shakespeare s-a pus de atâtea sute de ani în toate felurile şi na, trebuie să găsim, variante diferite şi variante care să aducă publicul la teatru."

Spectatorii care au venit în sala teatrului de stat au fost curioşi nerăbdători să vadă cum abordarea neconvenţională.

Visul unei nopţi de vară este o comedie romantică în care sunt transpuse vieţiile a patru iubiţi ateniani şi drumul unui grup de actori amatori. Piesa shakespeariană jucată pe scena teatrului constănţean a marcat Ziua Mondială a Tineretului.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri