Staţiunea high-tech de pe litoral. Primăria Eforie are o aplicaţie de smartphone, gratuită

Data publicării:
aplicatie eforie

 

Simplă şi cu o interfaţă prietenoasă, aplicaţia oraşului Eforie oferă date despre evenimente, vreme şi informaţii despre locurile de vizitat de pe litoral.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Turiştii aflaţi în Eforie pot face şi excursii în zonă, trebuie să intre în rubrica Obiective Turistice. Aici sunt afişate mai multe destinaţii, iar aplicaţia configurează cel mai bun traseu şi oferă informaţii despre locurile de vizitat.

Dezvoltatorul aplicaţiei a lucrat mai bine de o lună pentru a realiza soft-ul. Pentru că a fost întâia primărie de pe litoral care a realizat un astfel de program, nu a cerut niciun ban. În schimb, administraţia locală s-a obligat, printr-un contract, să achite, lunar, dezvoltatorului, 700 de lei.

Cecilia Creţu, reprezentatul Primăriei Eforie: A apărut ca o urmare a numărului ridicat de utlizatori ai internetului mobil. În momentul de faţă, din analiza pe care am făcut-o, cam 50% din cetăţeni utilizeză în acest momentul internetul mobil. Şi am considerat că este o metodă prin care putem să ne promovăm mult mai bine.

Sorin Muflic, dezvoltatorul aplicaţiei: În anii care vor veni, toate administraţiilor vor înţelege necesitatea de a comunica. Şi comunicare ar trebui adaptată tehnologiei actuale. Noi avem o platforăm pre-codată, asta ne ajută să construim funcţiile aplicaţiei fără să lucrăm de la zero pentru fiecare în parte.

Aplicaţia este actualizată zilnic de it-işti pe baza informaţiilor venite de la Primăria Eforie. O altă rubrică importantă este "Raportează o problemă". Aici turiştii pot intra în contact direct cu autorităţiile.

Vi s-ar părea folositor să aveţi în vacanţă aşa ceva? Da, pentru fiecare staţiune în parte, nu numai pentru Eforie.

Aplicaţia este gratuită pentru platformele android şi iOS. Cine vrea să primească notificări despre ultimele noutăţi, poate să-şi facă un cont pe e-mail sau pe reţelele de socializare.


reporter: Paul Greavu

operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri