Trimişi acasă din cauza puricilor. 400 de elevi din Techirghiol au fost evacuaţi din liceu

Data publicării:
purici


Puricii mişunau în aproape toate încăperile liceului. Cursurile au fost suspendate, iar elevii au fost trimişi acasă pentru a face loc celor de la dezinsecţie să cureţe zona de paraziţi. Ei au venit cu un aparat special care pulverizează soluţia.

Invazia puricilor în sălile de curs a pornit dintr-o anexă a liceului, unde erau depozitate scaune, bănci şi alte materiale. Pentru că în aceeaşi încăpere intrau frecvent şi câini comunitari, spaţiul a devenit fief pentru paraziţi.

Mihai Coiciu, directorul liceului: Am înţeles că doi copii au fost trimişi să-şi ia două scaune din magazia unde ţinem materialele, au intrat în clasă şi din momentul în care au intrat în clasă, am văzut că s-au răspândit cazurile de copii unde nu era prea frumos ceea ce se vedea.

Localnicii din apropierea liceului nu au ştiut niciun moment că depozitul de materiale era vizitat de patrupede, din cauza cărora s-au dezvoltat insectele parazite.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Nu este pentru prima oară când apare o astfel de problemă la liceul teoretic din Techirghiol. Anul trecut, aici a fost o invazie de păduci.

Conducerea liceului din Techirghiol a adus la cunoştinţă situaţia şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, care urmează să facă o anchetă care să determine cum au apărut puricii în magazia liceului.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri