Vacanțe programate online. 70% dintre români accesează site-uri de turism, 30% fac rezervare

Data publicării:
litoral mare vara costinesti plaja 5399659-Mediafax Foto-Marius Smadu

Când vine vorba de concedii, românii caută pe internet cele mai bune destinaţii. Procesul este foarte simplu. Trebuie doar să acceseze site-urile de profil, iar în câteva minute pot afla care este cea mai potrivită ofertă.

Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanța: "Înainte de a mă hotărî să plec în vacanță, voi accesa mai multe siteuri de turism. Întâi îmi voi alege destinația, hotelul, iar apoi voi contacta agenția de turism pentru a mă interesa despre servicii."

Cei mai mulți români, aproape 70%, au declarat că au încredere în site-urile de rezervări online și că folosesc portalurile pentru a citi detalii și recenzii despre unitatea de cazare.

"E sigur, e funcțional, n-am avut până acum nicio surpriză, am plecat frecvent afară din țară. Am făcut rezervare online, nu am avut surpize să nu găsesc camera disponibilă sau alte probleme la fața locului.", ne-a spus unul dintre turişti.

Aproximativ 30 la sută dintre români sunt sceptici în ceea ce priveşte varianta unei vacanţe rezervată pe internet:

"Am făcut rezervare pentru două camere și când am venit aici aveam o singură cameră rezervată."

Agenţii din turism spun că varianta consultării unui operator specializat în destinaţii de vacanţă rămâne cea mai viabilă soluție pentru un concediu reuşit.

Cristian Bărhalescu, consultant în turism: "În Statele Unite, navele de croazieră au încercat în 2010-2011 să meargă foarte mult direct către clienți către mediul online, și nu au reușit să penetreze mai mult de 40%. Cu siguranță, în continuare consultantul de vacanță rămâne cheia."

Hotelierii spun că au înregistrat creșteri semnificative la capitolul rezervări online.

Daniela Brică, director de marketing hotel: "Anul acesta, ponderea pe rezervările online a crescut față de anii trecuți și a ajuns, ca și procent la 35 % din totalul rezervărilor. E și sistemul mult mai rapid decât dacă ai apela direct la hotel, să trimiți mail. E mult mai eficient."

Durata unei vacanțe în România se întinde până la 2 săptămâni, cu o medie de 7 nopți, iar bugetul mediu alocat este de 750 lei de persoană.

reporter: Paul Greavu
operator: Alexandru Șerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri