46.000 de euro pe lună, onorariul unui executor judecătoresc. Executorul trebuia să recupereze datoriile de la Termo Craiova

Data publicării:
TERMO CRAIOVA

Aproximativ 46.000 de euro pe lună, a câştigat anul trecut executorul judecătoresc insărcinat de instanţă să recupereze datoriile pe care Regia Termo Craiova le are către Complexul Energetic Craiova. Suma totală reprezintă de fapt onorariul pe care trebuia să-l încaseze după recuperarea întregii datorii. A recuperat însă doar 2%. Reprezentanţii Camerei Executorilor spun că este legal să ia banii înainte. Unii consilieri locali din Craiova au reclamat însă acest lucru, care nu a făcut altceva decât să înglodeze şi mai tare regia în datorii.

Regia Termo Craiova are o datorie de peste 270 de milioane de lei către Complexul Energetic Oltenia. Anul trecut, CEO a solicitat instanţei executarea silită a regiei în contul datoriei, cerere acceptată de magistraţi. A fost numit un executor judecătoresc, care, teoretic a trecut la treabă.

Conform unui audit intern la SC Termo Craiova, executorul a avut grijă, în primul rînd, să-şi încaseze comisionul. Adică a recuperat doar 7 milioane de lei, dar a încasat 2,5 mil, adică echivalentul comisionului pentru toată datoria.

Conducerea Termo Craiova susține însă că a procedat conform legii și nu a avut o atitudine pasivă față de modul de repartzare a plăților.

Executorul judecătoresc în cauză nu a vrut să comenteze subiectul.

Au venit însă explicaţii de la camera executorilor judecătoreşti. Chiar dacă nu face nimic, executorul are prioritate în încasarea comisionului şi îl poate încasa cînd vrea.

Situaţia financiară a SC Termo Craiova este gravă. Anul trecut societatea a avut o pierdere de peste 46 de milioane de lei şi este în insolvenţă, cerută tot de Complexul Energetic Oltenia. Societatea craioveană are şi bani de recuperat, circa 100 de milioane de lei de la asociaţiile de proprietari şi agenţi economici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri