Afaceri cu sutană. Un preot din Dolj a refuzat să înmormânteze o persoană fără bani

Data publicării:
021214 preot

Au stat patru zile cu mortul în casă, pentru că preotul voia banii de înmormântare înainte. O familie din comună doljeană Giurgiţa a reuşit să îşi ducă ruda decedată la groapă abia după ce a făcut rost de bani şi i-a trimis slujitorului Domnului. Părintele nu numai că nu neagă situaţia, ci şi susţine că nu face muncă voluntară. Arhiepiscopia Craiovei îl contrazice însă, interesul credinciosului e cel care primează şi nu există taxă de înmormântare, decât contribuţie benevolă.

Bunicul lui Gheorghe Ţugui a decedat sâmbătă şi imediat a început negocierile cu părintele pentru înmormântare. Prima suma înaintată de slujitorul Domnului, 500 de lei.

„Nu vine, să îi dau banii înainte şi pe urmă îl înmormântează. Şi i-am spus, stau cu oamenii în ploaie (...) I-am trimis 2 milioane şi jumătate (lei vechi) înainte şi acum a zis că se îmbracă şi el şi vine”, povesteşte Gheorghe Ţugui, nepotul decedatului.

Ore în şir s-au uitat lung după preot rudele decedatului şi oamenii din sat veniţi la înmormântare. A venit puţin după ora 14:00, când şi-a primit banii pentru slujbă.

Reporter: I-aţi cerut înainte de slujbă 5 milioane?

Preot: Da, mă, da.

Reporter: Aşa se procedează?

Preot: Aşa se procedează, nu-i normal? E normal.

Reporter: Aţi primit banii?

Preot: Am primit banii, da.

Reporter: De ce spun că aţi întârziat?

Preot: Păi nu ştiu, mie acum mi s-au adus banii, acum am venit.

Şi oamenii din sat s-au supărat pe popă. Că cere bani, sunt învăţaţi. I-a deranjat că au stat câteva ore în frig şi ploaie să-l aştepte să le ducă vecinul la groapă.

Arhiespiscopia Craiovei a aflat de caz de la reporterii Digi24. Dezaprobă orice taxă de nuntă, botez sau înmormântare şi vor începe cercetările în acest caz.

Preotul din Giurgiţa a eliberat chitanţă pentru banii primiţi de la Gheorghe Ţugui. 250 de lei a costat înmormântarea, contribuţia la biserică 120 de lei, lumânările şi tămâia 30 de lei şi reparaţia la biserică 100 de lei. În total 470 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri