Aglomeraţie la Urgenta, de Paşte

Data publicării:
210414 URGENTE

Sărbătorile nu au umplut numai bisericile în aceste zile, ci şi unităţile de primiri urgenţe. Sute de persoane au ajuns la spital cu fracturi sau din cauza exceselor alimentare. În noaptea de Înviere, o gravidă a semnat o cerere de abandon pentru copilul ce urmează să vina pe lume.

Cazurile au fost ca pe bandă rulantă şi în celălalte zile de Paşte. În sala de primiri urgenţe nu puteai să arunci un ac. Cei mai mulţi pacienţi au fost cu fracturi şi exces de mâncare.

„Mă duc să dau păsările din grădină şi când m-am întors, am alunecat pe un pământ galben pe partea stângă şi de atunci am rămas de nu mai pot să stau în picior", a povestit un pacient.

"Sunt cu un nepoţel, am venit aici la urgenţă că îl doare stomacul, urechile, dar văd că stăturăm cam mult", a spus un însoţitor.

"Am ajuns cu tata că ieri i s-a întâmplat un mic accident, pe o scară, coborând dintr-un pod al casei, o întâmplare stupidă", a povestit altul.

Situaţiile cu care s-au confruntat medicii au fost de ordinul sutelor numai în două zile. În plus, o gravidă şi-a anunţat intenţia de abandon pentru copilul nenăscut.

"Pacienţii s-au prezentat cu mic cu mare, în departamentul de urgenţă, au fost 317 prezentări începând cu noaptea de Înviere şi ziua de ieri", a precizat Cristina Giormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalul de Urgenţă Craiova.

Dintre toate cazurile ajunse la urgenţă, 60 au avut nevoie de internare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri