Ajutoarele pentru sinistraţi, un simplu decor

Data publicării:
300914 VAIDEENI

Inundaţiile au trecut de două luni, însă problemele lăsate de ape par să nu se mai termine. La Vaideeni, în Vâlcea, oamenii dorm în locuinţe modulare şi se uită la materialele de construcţii venite de la Guvern. Aproape 100 de localnici se tem că iarna i-ar putea prinde tot în module, pentru că nu sunt bani pentru a plăti firma care ar trebui să construiască 25 de case. Ar fi nevoie de 2 milioane de lei, bani pe care prefectul județului îi așteaptă tot de la Guvern.

Aproape 100 de oameni locuiesc din luna august în cele 25 de module trimise de la Guvern. Locuinţele nu au căldură şi de când s-a făcut frig, oamenii se încălzesc cum pot. Cei mai mulţi s-au îmbolnavit.

Culmea e că sinistraţii din module sunt invidiaţi de alţii, care n-au primit nimic după ce apa le-a luat gospodariile.

Primarul localității încă mai speră ca până la iarnă casele să fie ridicate, însă în caz contrar, sinistrații vor rămâne tot în modulele de la Guvern.

Au început să sosească și primele materiale de construcții de la Guvern, însă asta nu înseamnă că vestea este bună pentru sinistrați, pentru că nu există bani pentru a plăti firma care ar trebui să construiască aceste case.

“Nu am găsit firma. Cred că va trebui să organizăm o licitație și să găsim cele mai mici costuri și viteză de lucru”, spune Dumitru Cornoiu, prefectul judeţului Vâlcea.

25 de familii din Vaideeni au rămas fără locuințe, în urmă cu două luni, când o viitură puternică a măturat pur și simplu localitatea. Casele acestora, construite fără autorizație, erau amplasate pe malul râului și în doar câteva ore nu a mai rămas nimic din ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri