Americanii construiesc o grădiniţă la Caracal

Data publicării:
110914 GRADI CARACAL

Americanii continuă investiţiile în unităţile de învăţământ din judeţul Olt. Vor construi o grădiniţă la Caracal. Asta după ce au renovat o parte din şcoala de la Deveselu şi construiesc şi acolo o grădiniţă. Banii pentru investiţii vin de la Armata SUA.

Locuitorii din Caracal şi-au pus mari speranţe în venirea americanilor. Oraşul din sudul Olteniei speră într-o revigorare, după ce baza militară de la Deveselu va fi funcţională. Aşa că vestea că vor avea o grădiniţă nouă a fost un semn că aşteptările lor nu sunt deşarte.

Între Primăria Caracal şi Ambasada Americană există un parteneriat, încheiat după semnarea acordului de înfiinţare a bazei de la Deveselu, care include aceste investiţii.

Am hotărât împreună să reabilităm 3 unităţi de învăţământ din municipiul Caracal. În urma expertizelor tehnice pe care le-am făcut împreună, am ajuns la concluzia, şi la propunerea dumnealor, că cel mai bine ar fi să construiască o nouă unitate de învăţământ, care să nu aibă probleme din punct de vedere structural”, a spus Eduard Ciocăzanu, primar Caracal.

Noua grădiniţă, care va avea cel puţin cinci clase, va funcţiona pe 3.000 de metri pătraţi din terenul Târgului de Săptămână şi va fi funcţională de anul viitor, speră primarul.

La şcoala din Deveselu, lucrările sunt însă avansate.

Americanii au investit până acum în şcolile din Olt peste 800.000 dolari. Costurile pentru noua grădiniţă din Caracal vor fi estimate abia după ce va fi aprobat proiectul de construire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri