Anchetă la Spitalul Slatina în cazul bărbatului care și-a ucis fetele. Polițiștii și procurorii au deschis şi ei un dosar penal pentru omor

Data publicării:
300315 ancheta spital

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina - Olt a demarat astăzi o anchetă pentru a stabili dacă în cazul bărbatului care și-a ucis sâmbătă fetele, după care s-a sinucis, s-a impus externarea. Între timp, rudele victimelor arată cu degetul către medici, mai ales că bărbatul mai fusese internat în urmă cu câteva luni cu sindrom depresiv

„Nu e normal. Nu e normal. Știa că este de așa ceva bolnav, nu trebuia să-i dea drumul. El a mai fost internat? Da, a mai fost internat, sigur că da. Toată lumea vina pe doctori. Și să fi spus, domne, să aveți grijă că omul ăsta s-a cerut acasă", spune una dintre rude.

„Nu e normal pentru că așa cum v-am spus, nu e singurul caz și doamne ferește câte s-au întâmplat și câte se vor întâmpla. A mai fost internat. Trebuia să-l țină, trebuia făcut ceva", a mai spus o altă rudă.

Medicii de la Clinica de Neuropsihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina care l-au examinat pe bărbat au dat explicații azi în fața comisiei de examinare. Cadrele medicale susțin însă că au procedat corect în acest caz și că bărbatul, la externare, nu ar fi avut tulburări comportamentale.

Angela Dumitrașcu - șef Clinică Psihiatrie Slatina: "În data de 17 este transferat în secția de psihiatrie. Se păstrează acest diagnostic, timp de nouă zile urmează tratament de specialitate cu antidepresive fără nicio problemă, cu o evoluție favorabilă, liniștit, compliant nu a pus nicio problemă din niciun punct de vedere".

Conducerea spitalului a declarat că va sesiza colegiul medicilor în acest caz.

Cristi Pătru - director medical Spitalul Județean de Urgență Slatina: „Nu excludem nici varianta înaintării foii de observație și a cazului către Colegiul Medicilor pentru a obține și un punct de vedere din partea comisiei de specialitate din cadrul Colegiului pentru a vedea circumstanțele în care s-a făcut externarea pacientului".

Polițiștii și procurorii care anchetează acest caz au deschis un dosar penal pentru omor și numai în cazul în care Colegiul Medicilor îi va sesiza, vor cerceta cadrele medicale pentru neglijență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri