Angajaţii Carierei Jilţ, în şomaj tehnic

Data publicării:
CEO

Angajaţii Carierei Jilţ Nord au intrat, de astăzi, în şomaj tehnic. Ei vor sta acasă timp de 10 zile la care se va adăuga o zi de concediu de odihnă. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a luat această decizie pentru că terenul pe care ar fi trebuit să lucreze minerii este blocat din cauza exproprierilor.  

Deocamdată nu s-a ajuns la o înţelegere între Complexul Energetic Oltenia, în subordinea căruia se află Cariera Jilţ şi proprietarii terenurilor pe care urmează să se facă exploatări. Singura soluţie prin care minerii se pot întoarce la lucru este ca terenurile să fie expropriate. Pe site-ul Guvernului există un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens. Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia spun că reluarea activităţii depinde de adoptarea acestei hotărâri şi că până ce nu se întâmplă acest lucru, minerii nu pot coborî în subteran.

Angajaţii carierei Jilţ vor primi pentru cele 10 zile în care vor sta acasă 75% din salariu. Reprezentanţii sindicatelor speră ca până la sfârşitul acestei luni situaţia să se clarifice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri