Aproape de o calificare miraculoasă

Data publicării:
150116 un meci pentru istorie

SCM Craiova - BC Mureş s-a terminat 94-76, iar în tur 70-89

Baschetbaliştii de la SCM U Craiova au ratat, în extremis, calificarea în Finel Four-ul Cupei României. Oltenii au obţinut o victorie la 18 puncte diferenţă, scor 94-76, dar nu a fost suficient, pentru că jocul tur a fost pierdut la o diferenţă de 19 puncte, 70-89. Cu două noutăţi în lot, pivotul sârb Mladen Pantici şi americanul Darius Hargrove, craiovenii au pornit încrezători că pot da lovitura în faţa mureşenilor.

Totuşi jocul a început destul de echilibrat şi după primul sfert scorul a fost 19-18. La pauza mare, diferenţa a crescut la cinci puncte, 43-58. De la cabine, oltenii au revenit mult mai concentraţi, iar după sfertul trei au avut un avans de 22 de puncte 70-48, suficient pentru calificarea mai departe în competiţie. Ultimele zece minute au fost foarte tensionate. Oaspeţii au revenit în joc şi au micşorat diferenţa, dar finalul a aparţinut din nou elevilor lui Popovici. Totuşi, lipsa de concentrare la linia de libere a făcut ca oaspeţii să păstreze prima şansă la calificare.

 Oltenii au avut ultimul atac al jocului. Acţiunea a fost luată pe cont propriu de americanul Johnson, cel care a ratat. Mingea a fost întoarsă apoi către veteranul Burlacu, a cărui aruncare a ieşit practic din coş, astfel că scorul final a rămas 94-76 şi a adus calificarea oaspeţilor în careul de aşi. Burlacu a fost cel mai bun jucător de pe teren, cu 25 de puncte, urmat de nou-venitul Darius Hargrove cu 17 puncte. Şi sârbul Pantici a avut o evoluţie bună, încununată cu 10 puncte. Alhajji Mohammed cu 19 puncte, a fost numărul unu în tabăra oaspeţilor. Pentru craioveni urmează acum partida din campionat de la Mediaş, cu ultima clasată Gaz Metan, echipă contra căreia, în jocul din tur, a marcat peste 100 de puncte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri