Atentat la viaţa unui procuror. Magistratului i-au fost tăiate cablurile de la sistemul de frânare al maşinii

Data publicării:
240215 ATENTAT MAFIOT

Atentat mafiot la adresa unui magistrat. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a reclamat la Poliţia Corabia că i-au fost tăiate cablurile la sistemul de frânare al autoturismului pe care îl conducerea. Acum câteva zile, în urma expertizelor, s-a stabilit că într-adevăr a fost o mână criminală, însă, poliţiştii nu au niciun suspect în acest caz.

Incidentul a avut loc la sfârşitul anului trecut.

„Eu plecam către locul de muncă dimineaţa şi după o distanţă relativ scurtă, 40-50 de metri am constatat că nu mai am frâne. La unitatea service unde am dus maşina mi s-a spus că este furtunul de frână secţionat”, a declarat procurorul Marian Lia.

Procurorul a depus plângere la Poliţia Corabia care nu anchetează însă un posibil atentat la viaţa sa.

“Poliţiştii au întocmit acte premergătoare şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Până în prezent nu au fost identificaţi autorii", a precizat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

În urma incidentului, procurorul a scăpat teafăr, însă viaţa i-a fost pusă în pericol din cauza defecţiunii la sistemul de frânare.

„Este cel mai important sistem de siguranţă al maşinii. Dacă un sistem de frânare nu mai funcţionează pune viaţa conducătorului în pericol, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic", a spus Iulian Crişu, mecanic la un service auto.

Procurorul Marin Lia susţine că este pentru prima oară când este implicat într-un asemenea incident. El a instrumentat de-a lungul timpului mai multe dosare în care au fost implicaţi interlopi, dar şi oameni politici din Olt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri