Atenţie, cade tencuiala! Se întâmplă la o şcoală din Severin care nu a mai fost renovată din 1975.

Data publicării:
150115 scoala severin

În loc de „Şcoala noastră cea frumoasă” scrie "Atenţie, cade tencuiala!". Se întâmplă la Drobeta Turnu Severin unde o unitate de învăţământ care nu a fost niciodată renovată din 1975 şi până astăzi, stă să cadă pe copii. Tencuiala se tot desprinde de pe pereţii exteriori ai şcolii, iar în ultima vreme, pentru că ramele sunt putrezite, geamurile au început să cadă şi în clase.

"A bătut vântul puternic şi acestea nu mai ţin. Sunt foarte vechi închizătorile, vedeţi? Nu mai închid foarte bine, a fost curent, printre crăpături vine vântul ..."

Iar curentul este cea mai mică problemă de la Şcoala nr. 4 din Drobeta Turnu Severin. Pericolul pândeşte permanent. Un geam a căzut înainte de Crăciun, într-o clasă de la etajul al doilea, iar tencuiala cade. Dascălii îi atentioneaza permanent pe copii să stea departe de pereţii şcolii. Conducerea unităţii se declară depăşită de situaţie. Apelurile disperate făcute către Inspectoratul Şcolar au rămas fără răspuns.

"Am pus şi afişe pentru că e periculos pentru copii. Având în vedere că este anotimpul rece şi tâmplăria este veche, de lemn, de atâţia ani, frigul răzbate. Nici confortul din ea nu este cel care ar trebui să fie", a spus Ionica Dăgădiţă - reprezentant şcoală.

"Noi suntem cei care încercăm să le susţinem cauza, cei care ne dorim să avem condiţii foarte bune pentru elevii noştri dar, din punct de vedere financiar, noi nu putem să facem decât aceste demersuri", a declarat Cristinel Degeratu- purtător de cuvânt al ISJ Mh.

Adică, Inspectoratul Şcolar aruncă mingea în curtea Primariei Severin, în administrarea căreia este şcoala. Care administratie locala are la randul ei explicatii.

"Din ianuarie 2013, de când fiecare şcoală are personalitate juridică ... pentru această şcoală am primit solicitări de reabilitare a sălii de sport unde s-au investit foarte mulţi bani, s-au reabilitat interioarele şi uşile de la intrare, din termopan", a specificat Romulus Vâlcu, viceprimarul oraşului Drobeta Turnu Severin.

Reprezentanţii Primăriei Severin mai spun că, în 2015, nu au nicio solicitare. Dar că dacă va veni, cu siguranţă anul acesta vor finanţa reabilitarea şcolii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri