Cărbune pentru Serbia, via DIICOT. Corpul de Control: preţul de vânzare a cărbunelui, mai mic decât costurile de producţie  

Data publicării:
270415 mineri

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a anunţat că dosarul „Cărbune pentru Serbia" a ajuns pe masa procurorilor DIICOT, după ce ministrul a trimis la Complexul Energetic Oltenia Corpul de Control.

 

La sfârşitul anului trecut, CE Oltenia a încheiat un contract de furnizare de cărbune cu o firmă din Constanţa, pentru 1 mil 200 de mii de tone de cărbune, cu preţul de 13 euro per tonă. Inspectorii au ajuns la concluzia că preţul de vânzare a cărbunelui este mai mic faţă de costurile producţiei. Dacă nu se vor lua măsuri în acest caz atunci societatea ar putea pierde o sumă fabuloasă- 84,5 milioane de lei. O a doua problemă, descoperită în urma acestui control, este neplata unei garanţii de bună execuţie, în valoare de 3,4 milioane de lei, pe care firma cîştigătoare ar fi trebui să o vireze în conturile complexului şi nu a făcut-o în termen legal. Firma din Constanţa vinde mai departe cărbunele companiei din Serbia, la un preţ de aproape 3 ori mai mare, mai exact 34 de euro pentru o tonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri