Companie de stat cu pierderi istorice. CE Oltenia a avut pierderi de 150 de mil. de euro în 2014

Data publicării:
200515 CEO PIERDERI

Pierdere istorică pentru Complexul Energetic Oltenia în 2014. Este vorba despre 150 de milioane de euro, o arată un raport publicat de Fondul Proprietatea, unul dintre acţionari. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, promite că va analiza prestaţia managerilor. Asta în ciuda declaraţiei din weekend a premierului Victor Ponta care spunea că, în mandatul său, Complexul Energetic funcţionează foarte bine.  

Ministrul Energiei a spus ca toţi cei din conducerea Complexului vor fi monitorizaţi în continuare, în condiţiile pierderilor dezastruoase.

S-au desfaşurat şi se vor mai desfăşura controale cu privire la activitatea în cadrul complexului şi rezultatul lor va sta la baza viitoarelor măsuri. Cu toate acestea nu putem să ne mulţumim cu atât şi să spunem asta e, nu sunt competitivi, hai să-i închidem.

Pe de altă parte, premierul pare să nu vadă problemele.

Societatea are şi probleme penale. Unul dintre contractele încheiate anul trecut de complex, cu o firmă din Constanţa, este acum verificat de DIICOT. Conform unui raport al Curţii de Conturi, doar din cauza acestui contract, CEO ar putea pierde peste 85 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri