Concurenţă acerbă pe posturile de la Spitalul din Slatina

Data publicării:
161115 stire deficit asistente

8 candidaţi au concurat pentru un post de asistent medical

Concureţă acerbă pentru un post de asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Slatina. 8 persoane au candidat pentru unul dintre cele 30 de locuri scoase la concurs. Chiar dacă toate aceste posturi vor fi ocupate, unitatea medicală se va confrunta în continuare cu deficit de personal. Posturile disponibile vizează Secţiile de Chirurgie, Terapie Intensivă, Urgenţă şi Maternitate.

Pentru primele zece posturi libere, concursul s-a desfăşurat astăzi. La ieşirea de la proba scrisă, unii candidaţi erau încrezători, dar cei mai mulţi dezamăgiţi. Pentru cele mai căutate secţii, de Chirurgie şi Terapie intensivă, unde şi salariile sunt mai mari, concurenţa a fost de 8 pe loc.

 „Pentru posturile de pe Terapie Intensivă am avut 31 de înscrişi, pentru posturile de Chirurgie Generală am avut 32 de înscrişi, iar pentru postul de postul de Gastroenterologie am avut 8 candidaţi", a declarat Roxana Dumitrescu, lider de sindicat SANITAS

 În urma acestui concurs vor fi ocupate doar câteva din posturile libere din organigrama spitalului.

 „Deficitul real este undeva de 300 de posturi de asistente medicale generaliste. Cu alte cuvinte, 10 % vom acoperi din deficitul corect ", a declarat Andrei Iordache, managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova.

 În prezent, la Spitalul Judeţean Slatina, sunt angajate 800 de asistente însă, potrivit organigramei, aici ar trebui să lucreze peste 1100.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri