Consum obligatoriu de apă pentru craioveni

Data publicării:
150114 CONSUM APA

Economia la apă este regulă sfântă pentru craiovenii care stau la bloc. Lunar, mai mult de 20 la sută din locatarii celei mai mari asociaţii din Craiova au declarat consum zero. Aşa că primăria a impus un regulament prin care oamenii sunt obligaţi plătească cel puţin 50 de litri de apă pe zi de persoană, adică echivalentul a 6 lei pe lună.  

Elena Diculescu are 87 de ani şi face economie la apă în fiecare lună. Femeia ştie că nu poate să raporteze consum zero şi foloseşte fiecare strop de apă din minimul impus de primărie. Apometrele le verifică lunar, pentru a nu plăti prea mult.

Femeia nu este singura care face economie la apă. Alţi locatari raportează consum 0 la apă rece şi caldă.

"La apa rece - doi metri, la apă caldă 0, apartamentul 1. La apartamentul 2, 13 metri de apă rece, 0 de caldă, 9 de rece, următorul apartament, 0 de caldă", explică vicepreşedintele Asociaţiei Nr. 3 Craiova.

Şi metodele prin care unii proprietari ajung să nu aibă consum la apă sunt din cele mai inedite. Fie că nu trag apă la toaletă, fie aduc apă cu bidoanele de la marginea oraşului.

Ca să dea cât mai puţini bani, proprietarii sunt în stare să folosească orice tertip pentru a rămâne cu zero consum la apă.

„Închid robineţii la apă caldă şi folosesc apă rece, o încălzesc apa rece, o fac caldă şi spală ce au de spălat”, a precizat Vasile Berindea, vicepreşedinte Asociaţia Nr. 3 Craiova.

Regulamentul pentru asociaţii, adoptat prin Hotărâre de Consiliu Local în 2013, interzice raportarea de consum zero la apă, impunând o cotă minimă de 50 de litri de apă/zi de persoană.

„Eu nu i-aş spune regulament. E un studiu al Ministerului, care dintotdeauna vrea să vadă cât consumă un organism sau strictul necesar pentru a supravieţui. Dacă un consilier sau consiliul unei localităţi se ia după aceste studii poate să pună din start, pentru a trăi trebuie să plăteşti, că eşti, nu eşti în locuinţa respectivă”, a spus Paul Dumitrache, preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari Dolj.

Din cei aproape 800 de proprietari ai unei asociaţii, mai mult de 20 la sută au declarat consum 0 în luna precedentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri