Copil abandonat în spital, lângă o plasă de haine. Mama riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani

Data publicării:
160414 COPIL

Morala creştină nu a împiedicat o femeie din Dolj să-şi abandoneze copilul chiar în Săptămâna Patimilor. Micuţul a fost lăsat într-un salon al Spitalului Judeţean alături de un bilet în care mama îi ruga pe salvatori să aibă grijă de el. Copilul de 1 an şi 3 luni se află sub supraveghere medicală până când autorităţile vor decide soarta lui.

Marţi seara, asistentele de gardă de la Secţia de Oftalmologie au descoperit pe un pat din sala de tratament un copil cu o plasă de hăinuţe şi un bilet alături. Şi-au dat seama că este vorba de un copil abandonat şi au anunţat autorităţile. L-au dus apoi la secţia de pediatrie, unde a fost consultat de medicii de gardă.

“Copilul era sănătos, deci afebril, fără nicio patologie, primeşte alimentaţia, este bine”, a precizat Carmen Niculescu, şef clinică pediatrie.

Cum micuţul avea lângă el certificatul de naştere, autorităţile au dat imediat de urma părinţilor. Tatăl băiatului este plecat de ceva timp la muncă în Italia, iar din primele cercetări, se pare că şi mama ar fi plecat deja tot acolo.

Femeia şi-a anunţat familia de ce o facă după care a dispărut.

Gestul femeii i-a şocat şi pe vecinii acesteia, care susţin că tânăra îşi iubea copilul.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă pentru a stabili ce se poate face în privinţa celui mic.

“O primă etapă este aceea de identificare a părinţilor naturali şi a rudelor până la gradul 4 în încercarea de a reintegra copilul în familia naturală. Dacă nu este posibilă reintegrarea, copilul este plasat în regim de urgenţă la nivelul instituţiei noastre”, a spus Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Pentru că şi-a abandonat copilul, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri