Echipamente pentru ciclism, fabricate la Severin. Producătorul a ales judeţul Mehedinţi pentru că aici a găsit forţă de muncă

Data publicării:
290715 confectii

Cel mai mare producător de echipament pentru ciclism din Europa a deschis a treia fabrică în România într-un judeţ fruntaş la rata şomajului. Conducerea a luat această decizie pentru că nu mai găsea forţă de muncă în vestul ţării. Iniţial, grupul italian intenţiona să se dezvolte doar în zona Banatului unde a deschis două fabrici, la Timişoara şi Lugoj. Acum conducerea s-a orientat spre Mehedinţi şi spune că aici este viitorul companiei.

De patru luni, un fost supermarket din Drobeta Turnu Severin s-a transformat în fabrică de confecţii. Disperaţi că forţă de muncă se găseşte foarte greu în Banat, conducerea firmei s-a mişcat repede. Au observat că majoritatea cv-urilor pe care le primeau veneau din Mehedinţi aşa că au deschis o fabrică aici. Pentru început au angajat 40 de persoane pe care le-au format în celelalte fabrici. Forţa de muncă nu a fost o problemă. Mai ales că italienii oferă condiţii mult mai bune faţă de alte fabrici din oraş.

Grupul italian are aproximativ 1.000 de angajaţi în România. Conducerea spune că la Timişoara îi este imposibil să mai găsească oameni pentru producţie.

În doi ani, fabrica de confecţii din Drobeta Turnu Severin va ajunge la 500 de angajaţi. Reprezentanţii AJOFM spun că forţa de muncă nu este o problemă având în vedere că judeţul se află pe locul trei în ţară în privinţa somajului cu o rată de 9,36 %.

În judeţul Mehedinţi sunt peste 11.000 de şomeri, la care se vor adăuga din toamnă şi disponibilizaţii de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, aproximativ 1.500 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri