Grevă la CFR. Timp de două ore, trenurile au fost oprite în gări

Data publicării:
230414 GREVA

Şapte trenuri au fost oprite în gara din Craiova, ca urmare a protestului feroviarilor. Angajaţii CFR au oprit lucrul şi timp de două ore circulaţia pe calea ferată a fost paralizată, spre nemulţumirea călătorilor. Mulţi au fost indignaţi de faptul că nimeni nu i-a anunţat de această măsură şi că biletele s-au vândut în continuare.

Sute de călători care aveau drumuri de făcut au fost anunţaţi la prima oră că nu pot ajunge la destinaţiile dorite la timp. Aşa că, oamenii au fost nevoiţi să aştepte două ore în gară până la plecare trenurilor.

„Am sculat copilul de dimineaţă, ca să ajungem şi noi mai repede la destinaţie şi uite că...asta este”, a spus o femeie.

Nemulţumirea a fost şi mai mare la casele de bilete. Oamenii stăteau neputincioşi cu bagajele în sala de aşteptare.

Printre revendicările ceferiştilor se numără creşterea salariilor cu 10%, în condiţiile în care acestea nu au mai fost majorate de cinci ani.

„Este vorba despre o acţiune de încetare de activitate a Federaţiei Naţionale Mişcare-Comercial. Aceasta se datorează faptului că contractele colective de muncă au expirat şi la Marfă, şi la Călători, motivele sunt pentru că s-au pierdut în ultimii 5 ani peste 50 la sută din drepturile salariaţilor. Mai mult decât atât, şi-au pierdut şi dreptul de călătorie”, a precizat Ionuţ Vodiţă, vicepreşedinte Uniunea Teritorială a Sindicatelor Mişcare-Comercial.

Liderii de sindicat vor avea din nou o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi dacă negocierile vor eşua, va fi declanşat conflictul de muncă. Liderii iau în calcul şi varianta unei greve generale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri