Investiție de 4,5 milioane de euro la Piatra-Olt

Data publicării:
301014 FABRICA OLT

O investiție de 4,5 milioane de euro va pune pe picioare economia orașului Piatra - Olt. Începând din primăvara anului viitor, aici se va construi o fabrică importantă de profile de aluminiu, care va crea nu mai puțin de 500 de locuri de muncă. Majoritatea localnicilor lucrează în structurile CFR, care sunt în prag de desființare. Fabrica va produce în special scene pentru concerte și padocuri pentru cursele de Formula 1, ce vor fi exportate în întreaga Europă.

Vestea că va fi ridicată această fabrică s-a răspândit repede în rândul localnicilor, care visează deja la un loc de muncă aici.

Primarul orașului a oferit investitorului din Slatina terenul în concesiune. A început deja curăţirea zonei, iar în câteva zile va începe construcţia clădirii.

Am ales Piatra-Olt, în care se va realiza noua investiţie, deoarece este o locaţie care ne poate ajuta într-o dezvoltare pe termen lung, având în vedere că are şi posibilitatea de export pe calea ferată”, a spus Mihai Hlihor, director fabrică.

Și autoritățile locale recunosc că venirea acestui investitor în orașul Piatra-Olt este ca o gură de oxigen, pentru că economia este la pământ. Pe lângă locurile de muncă create, investitorul va aduce bani la bugetul local din concesiunea terenului și din taxele și impozite.

“Pentru noi contează mult, întrucât Piatra-Olt a fost cunoscută și bugetul local a fost susținut în special de structurile CFR, care din 2010, din păcate, au fost într-o cădere liberă în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, s-au disponibilizat foarte mulţi oameni de acolo, și ar fi benefic, pentru că s-ar pune ceva stabil în loc”, a spus Florin Udrescu, primar Piatra-Olt.

Autoritățile locale susțin că un simplu angajat la societatea respectivă ar putea câștiga și 3.000 de lei. Singurul angajator important din Piatra-Olt, un oraş cu peste 7.000 de locuitori, este CFR, care are puţin peste 400 de angajaţi, dar va face disponibilizări. Investiția de 4,5 milioane de euro la fabrica de profile de aluminiu a fost asigurată jumătate din fonduri europene și cealaltă jumătate din fonduri guvernamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri