Investiţii turceşti la Craiova. O firmă de dulciuri va construi o fabrică de biscuiţi în Bănie

Data publicării:
140414 FABRICA BISCUITI

Cea mai mare firmă de dulciuri din Turcia va produce biscuiţi la Craiova. Compania turcă a închiriat un teren de peste 8 hectare în Parcul Industrial din Craiova, unde va construi o fabrică la care vor lucra 350 de persoane. Firma are în prezent peste 5.000 de angajaţi în toată lumea, deşi a pornit de la o afacere de familie în anii 1960.

Compania turcă a venit în Craiova anul trecut şi a căzut la o înţelegere cu autorităţile pentru a construi o fabrică de biscuiţi.

Investiţia totală va fi de aproape 30 de milioane de euro, însă o bună parte din bani vor veni sub formă de subvenţie de la statul român. Până să aleagă Craiova, investitorii turci au vizitat toate oraşele mari din România.

„Am reuşit să aduc această fabrică de biscuiţi în Craiova în urma unor demersuri pe care le-am făcut în primul rând prin ambasada noastră şi Consulatul de la Istambul(...)Sunt aproximativ 350 de locuri de muncă create în prima fază, pentru că ei au cerut suplimentar încă două hectare de teren ca să poată să îşi prelungească investiţia în următorii ani”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Investitorii turci au venit la Craiova pentru a pregăti demararea investiţiei.

„Astăzi, pe probleme tehnice este prima întâlnire. Dumnealor au venit pentru a lua unele informaţii legate de procedurile prevăzute de legislaţia românească vizavi de asigurarea utilităţilor de către operatorii de distribuţie licentiaţi”, a precizat Mircea Melega, director tehnic Parcul Industrial Craiova.

Construcţia fabricii va începe după sărbătorile de Paşte şi va dura aproximativ 6 luni. Investitorul are o bogată tradiţie în Turcia şi este unul dintre cei mai mari producători de biscuiți din Europa. Firma îşi exportă la ora actuală produsele în 60 de ţări ale lumii şi şi-a început activitatea în 1962, ca o firmă de familie, cu doar 2 angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri