Mina Berbeşti-Alunu, la un pas de închidere. Peste 1.000 de muncitori riscă să rămână fără locuri de muncă

Data publicării:
191214 MINA

Peste 1.000 de muncitori de la Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu din judeţul Vâlcea riscă să rămână fără loc de muncă. Complexul Energetic Oltenia a trimis o adresă către Consiliul Judeţean Vâlcea prin care anunţa autorităţile judeţene că nu mai există fonduri pentru a susţine financiar această mină decât până la sfârşitul lunii ianuarie. Acum, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea face eforturi ca mina să fie preluată de cei de la CET Govora pentru că, dacă aceasta va fi închisă, întreaga economie a judeţului va fi afectată.

Vestea a căzut ca un trăsnet asupra angajaţilor de la mina Berbeşti-Alunu, dar şi pentru familiile acestora care trăiesc din salariile obţinute aici. Mai mult şi locuitorii oraşului Berbeşti spun că ar însemna un dezastru închiderea acestei mine de cărbune.

Şi primarului oraşului Berbeşti recunoaşte că economia acestei localităţi ar fi la pământ, dacă se va ajunge la disponibilizări masive.

„Şi noi, primăria, alături de mineri, luptăm ca aceste locuri de muncă să rămână. Vedem care vor fi şi problemele de organizare, dar nu se poate să dai de sus dispoziţii”, a spus Vintilă Chelcea, primar Berbeşti.

Singura soluţie pentru ca minerii să nu rămână fără loc de muncă este ca Exploatarea Berbeşti-Alunu este să treacă în administrarea CET Govora şi astfel să formeze Complexul Energetic Vâlcea.

„Va trebui să urgentăm realizarea Complexului Energetic Vâlcea de la Berbeşti, evitând o situaţie dramatică pentru cei peste 1.300 de mineri”, a spus Dumitru Persu, vicepreşedinte CJ Vâlcea.

La Exploatarea Minieră Berbeşti-Alunu muncesc în prezent 1.300 de angajaţi, 400 din oraşul Berbeşti şi restul din localităţile limitrofe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri