Niciun ban de la Guvern pentru lucrări

Data publicării:
080814 VLADESTI

Dezastrul din localitatea Vlădeşti, Vâlcea, inundată de viituri s-ar putea repeta oricând. La o săptămână după ce apele s-au retras, malul digului stâng al râului Olăneşti, cel care a făcut prăpad, nu a fost consolidat suficient. Primarul localităţii susţine că a făcut adrese peste adrese şi a înştiinţat toate instituţiile competente, însă nu a primit niciun ban de la Guvern pentru lucrări.

Singurele ajutoare care au venit la Vlădeşti sunt 1.000 de tone de piatră care au fost folosite la consolidarea malului. Sunt departe însă de cât ar fi nevoie. Oamenii nu se simt în siguranţă cu improvizaţiile făcute.

În localitatea Vlădeşti, viitura a atins şi sase metri. A rupt malul râului Olăneşti şi a măturat pur şi simplu două case care i-au stat în cale, iar alte două sunt în pericol să cadă în orice moment. Digul ridicat de cei de la Apele Române n-a rezistat mai mult de câteva ore. Pentru toate aceste pagube, primarul spune că ar avea nevoie de 1,2 milioane lei, dar Guvernul, la prima repartizare a banilor, nu i-a alocat niciun ban.

Prefectul judeţului Vâlcea susţine că momentan se lucrează la regularizarea râului Olăneşti şi de asemenea la documentaţia necesară pentru evaluarea pagubelor şi deocamdată de bani nu se poate vorbi.

Proprietarii celor patru case aflate în pericol au plecat acum la rude, în alte localităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri